Slider

Modern gebouw met vriendelijke uitstraling

Gebouw passend in omgeving
De Goyer bestaat uit vier bouwdelen die langzaam van een hoger deel langs de ring aftrappen naar een lager deel met het gezicht naar de wijk. Door de aftrapping van de gevel en de ronde hoeken krijgt het gebouw een vriendelijke uitstraling. Fraaie, horizontale belijning rijgt de delen aan elkaar. Een mooi rustig beeld dat goed in de wijk past. De gele baksteen past ook bij andere gebouwen in de wijk. Een kleur die op zonnige dagen voor een gezellige, mediterrane sfeer zorgt.

‘Met de gele baksteen en de zon erop, heeft het gebouw iets mediterraans’

Rob de Vries
DVUA architecten

“Met senioren en starters in De Goyer komt er in deze buurt nieuwe dynamiek, nieuwe levendigheid.“

Erik Verbruggen,
ONTWIKKELAAR

Fijne, gezamenlijke binnentuin

De warme uitstraling aan de binnengevel wordt bewerkstelligd door een goudkleurige, metalen bekleding, waar de zon mooi op reflecteert. De binnentuin is een heerlijke, rustige, groene plek voor alle bewoners. Samen kletsen op een bankje, picknicken, jeu-de-boulen, wellicht wat tuinieren … de binnentuin wordt een vriendelijke, fijne ontmoetingsplek. De vormgeving van de tuin zal organisch groeien. De wulpse vorm van het binnengebied wordt aangekleed met hoog, groen gras en verder met wat de bewoners zelf samen bedenken.

“Met dit groene parkje maken we een heel prettige verblijfsplek voor mensen en dieren uit de buurt.“

Marlies van Diest,
LANDSCHAPSARCHITECT

Van alle gemakken voorzien

De Goyer is moderne nieuwbouw, dus van alle gemakken voorzien. Er zijn liften en brede galerijen die goed toegankelijk zijn voor minder valide bewoners. De galerijen lopen binnendoor en bieden ruimte voor een praatje, hier kom je je buren tegen. Alle balkons liggen aan de zonkant en krijgen unieke balkonhekken met een print van een fragment van Zicht op Alkmaar, een schilderij van Van Ruysdael, voorheen De Goyer. De halfverdiepte parkeergarage onder het gebouw biedt veel comfort voor de bewoners.

Impressie van het park

‘We hebben gekeken naar wat er al in de omgeving van het gebouw aanwezig is aan planten en dieren. De monumentale platanen blijven staan, er komen gebiedseigen bomen en heesters bij. We maken lichte hoogteverschillen met prettige wandelpaden. En door het watertje dat langs dit stuk grond loopt, komen er planten en dieren vanuit het buitengebied de stad in. Met ons groene park spelen we in op die natuur. Waarbij de verschillende hoogtes en een meer natte en droge omgeving een verscheidenheid aan planten en dieren aantrekt.’
landschapsarchitect Marlies van Diest